The new guitarist of Michael Monroe’s band is Dregen! / Michael Monroen uusi kitaristi on Dregen!

by Rich ~ June 21st, 2011. Filed under: News.

The new guitarist of Michael Monroe’s band is Dregen!

One of Sweden’s most popular and successful guitarists, Dregen will now join the ranks of Michael Monroe’s band!
Dregen is best known as the guitarist of Backyard Babies and also as the founding member of the Hellacopters.

Dregen was a member of the Hellacopters from the band’s starting year in 1994 until 1998 after which Dregen decided to focus on his other band Backyard Babies. Backyard Babies is currently on a long hiatus.
In addition to playing with Michael Monroe’s band Dregen is starting work on his first solo album.
Dregen is known first and foremost as an excellent guitarist and songwriter, and as an extremely energetic live performer!
Dregen’s first gig with Michael Monroe will happen on the 26th of June when Michael Monroe will play a gig supporting Foo Fighters at Kalasatama, Helsinki, Finland.

Michael Monroe:
Dregen is the perfect choice for this band. We are a group of very strong individuals and we really needed a great personality as a guitar player. Dregen has the whole package together – he’s a killer guitarist, a brilliant showman, looks great and has the right kind of attitude and taste in music.
I feel very glad and lucky that he was willing and able to join us. Dregen is a real star and a true rocker at heart. I can’t wait to start rockin’ out with him in the band!

Dregen:
Sure, I was listening to KISS and Sex Pistols when I was a kid but it was Hanoi Rocks that made me do it! I wanted to be a rockstar but 99,9 % of my record collection as a kid was either UK bands or bands from the USA and everything felt so far away and untouchable apart from one band… -Hanoi Rocks! If they could make it, I could make it!
It’s an honour for me to be in the band together with Michael and Sami who were the brightest shining stars when I grew up, starting to play Rock N Roll music, AND bonus to that is also to share stage with Karl and Steve who are incredible players. So. I. Am. A. Happy. Fucking. Dregen!
I hope I can bring even more explosivity and energy to the band, as well as, of course, loud guitars, great live performance, killer riffs and songwriting for upcoming studioworks .

www.michaelmonroe.com
http://michaelmonroe.pictures.fi/kuvat/press/
www.dregen.se
www.spinefarm.fi

FINNISH VERSION

Michael Monroen uusi kitaristi on Dregen!
Michael Monroe on saanut riveihinsä yhden Ruotsin suosituimmista ja menestyneimmistä kitaristeista, Dregenin! Dregen tunnetaan parhaiten Backyard Babiesin kitaristina ja myös Hellacoptersin perustajajäsenenä.

Hellacoptersissa Dregen oli mukana bändin perustamisesta, vuodesta 1994 alkaen, aina vuoteen 1998 saakka, jolloin hän päätti keskittyä toiseen bändiinsä Backyard Babiesiin. Tällä hetkellä Backyard Babies on pitkällä tauolla. Michael Monroen bändipestin ohessa Dregen valmistelee ensimmäistä sooloalbumiaan. Dregen tunnetaan ennen kaikkea loistavana kitaristina ja biisintekijänä sekä äärimmäisen energisenä live-esiintyjänä! Dregenin ensimmäinen esiintyminen Michael Monroen riveissä tapahtuu 26.6. kun bändi lämmittelee Foo Fightersia Helsingin Kalasatamassa.

Michael Monroe kommentoi Dregeniä:

”Dregen on täydellinen valinta bändiimme. Olemme kaikki vahvoja yksilöitä ja tarvitsimme todellakin suuren persoonallisuuden uudeksi kitaristiksemme. Dregenillä on koko paketti kasassa: hän on tappavan hyvä kitaristi, upea showmies, hän näyttää hyvältä ja omaa oikeanlaisen asenteen musiikkiin. Olemme iloisia ja onnekkaita, että hän pystyi liittymään bändiin. Dregen on todellinen tähti ja aito rokkari sydämeltään. En malta odottaa, että pääsen lavalle rokkamaan hänen kanssaan!”

Dregen puolestaan kommentoi asiaa näin:

”Toki, kuuntelin lapsena Kissiä ja Sex Pistolsia, mutta se oli Hanoi Rocks, joka sai minut tälle uralle! Halusin tulla rokkitähdeksi, mutta 99,9 % lapsena omistamistani levyistä oli britti- tai jenkkibändien levyjä. Se kaikki tuntui niin kaukaiselta ja saavuttamattomalta– paitsi yhden bändin, Hanoi Rocksin, kohdalla: jos he pystyivät siihen, pystyisin minäkin!

Minulle on kunnia päästä soittamaan Michaelin ja Samin kanssa, jotka olivat kirkkaimmat nousevat tähdet silloin kun aloittelin rokkiuraani. Kaiken lisäksi pääsen jakamaan lavan yhdessä Karlin ja Steven kanssa, jotka ovat uskomattomia, loistavia muusikoita. Olen siis erittäin onnellinen Dregen!

Toivon, että voin tuoda bändiin yhä enemmän räjähtävyyttä ja energiaa sekä tietysti äänekkäitä kitaroita, tapporiffejä, hyvää lavashowta ja oman panokseni uusien biisien kirjoittamiseen.”

www.michaelmonroe.com
http://michaelmonroe.pictures.fi/kuvat/press/
www.dregen.se
www.spinefarm.fi

9 Responses to The new guitarist of Michael Monroe’s band is Dregen! / Michael Monroen uusi kitaristi on Dregen!

 1. Helene

  U lycky guys.. Dregen will rock your socks of… Good Lyck dregen another fether in your hat 🙂

 2. Dregen bekräftad som gitarrist på Michael Monroes hemsida - Rocksverige

  […] i bandet och inte heller Dregen. Idag släppte bandet ett gemensamt uttalande på deras hemsida.För vidare läsning, klicka härNotis Av Nico Linde 08:34 0 Kommentarer […]

 3. Per

  Sweeet!

 4. Anekdot

  Dregen keep on rockin’ with Anita Ekberg: http://imageshack.us/photo/my-images/96/monroeq.jpg/ :O

 5. WOO!!

  Surely this is a match made in heaven!

 6. janina

  WOO! Dregen i love him!!! 🙂

 7. Tor

  Wow. This is GREAT news!!! Hope to c u in Norway sometime soon 🙂

  Killer-lineup. World Class!!!

 8. Charlotte

  Excellent, wish you guys all the best!!

 9. Minako

  …..Dregen!! I’ve gone to see Backyard Babies’ gig once or twice, and it was great!
  More and more can hardly wait you to come back to Japan:D 😀 😀

Leave a Reply